<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Ardei umpluti cu legume si orez / Bell peppers stuffed with veggies and rice

Cooking with my soul

20 iul. 2013

Ardei umpluti cu legume si orez / Bell peppers stuffed with veggies and rice






Chiar daca nu suntem in post, vara e bine ca din cand in cand sa lasam carnea deoparte si sa gatim mai mult vegetarian. Pana acum, recunosc, am facut doar ardei umpluti cu carne. Era timpul sa incerc si unii umpluti cu legume. Si tin sa va spun ca acestia mi-au placut mult mai mult. Eu am pus destul de multa ceapa si rosii, ca sa le dea dulceata si sa formeze un sos gros si aromat. Si, neaparat, sa nu uitati sa le puneti din abundenta verdeturi. De care vreti voi si din care va plac. Nu trebuie sa va opriti ca mine doar la marar si patrunjel. Puteti pune busuioc, oregano, frunze tinere de telina, sau orice va incita papilele gustative. De asemenea amestecul de legume cu care ii umpleti poate varia dupa gustul vostru (data viitoare ii fac cu vinete). Fiti creativi, dragilor :)
Iata reteta mea de ardei umpluti cu legume si orez:





Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 4 ardei mari (sau 8 mai mici)
  • 2 cepe tocate marunt
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 1 dovlecel
  • 100 g orez
  • 1 kg de rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • Sare, piper dupa gust

Mod de pregatire:
  • Rosiile se curata de coaja, seminte si suc. Cel mai usor mod e acesta: rosiile carora li s-a crestat putin pielita la baza, se pun in apa care fierbe si se lasa 1 minut. Se scot si li se indeparteaza pielita si semintele din interior. Pulpa se taie marunt, sau se faramiteaza cu un blender.
  • Dovlecelul se curata de coaja si i se scot semintele daca sunt mari. Se toaca in cubulete mici.
  • Uleiul se incalzeste intr-o tigaie incapatoare. Se adauga ceapa, care se lasa la inmuiat la foc mic. Atentie sa nu se arda. Dupa aproximativ 5 minute se adauga usturoiul si dovlecelul. Se lasa si acestea 5 minute.
  • Se adauga orezul si se amesteca bine 2-3 minute, pana ce absoarbe toate sucurile din tigaie. Se pun 100ml de apa si se lasa orezul sa fiarba la foc mic pana ce o absoarbe. Se adauga jumatate din pulpa de rosii, si cate o jumatate de legatura de marar si patrunjel toacate marunt. Se amesteca si se lasa pana ce orezul absoarbe lichidul. Se potriveste de sare si piper. Amestecul se lasa la racit.
  • Ardeii se pregatesc: li se taie capacul si se indeparteaza semintele si vinisoarele. Ardeii se umplu cu amestecul de legume si orez, apoi fiecare se acopera cu capacelul lui. Ardeii astfel umpluti se pun intr-o craticioara destul de inalta ca sa-i cuprinda si deasupra se toarna restul de pulpa de rosii. Se presara cu restul de marar si patrunjel tocat, sare si piper.
  • Craticioara se acopera cu capac etans sau cu folie de aluminiu. Se pune in cuptorul incins la 180 C pentru 20 de minute. Se indeparteaza capacul si se mai lasa 15 minute in cuptor.

Etichete: , , , , , , , , ,

4 comentarii:

  • Fffffffffffffffffff buni si gustosi ... am facut chiar ieri asa ceva , am adaugat si vreo 300 g de kaizer (am un om care nu prea agreaza legumele)) , sa aibe si amprenta mea ; mi-au iesit 7 aredei si 6 rosii umplute pe care i-am/le-am servit cu smantana din abundenta , doar stam bine cu ,,colesteroalele" :)) .
    Duminica frumoasa la casa voastra !

    De Blogger dia_diana58, La 21 iulie 2013 la 09:16  

  • Frumos si delicos,iti trebuie talent si rabdare pentru a face asa bunatati

    De Anonymous Fane Bucatru, La 9 august 2013 la 01:54  

  • Multumesc frumos. Nu stiu daca iti trebuie talent, sunt chiar foarte usor dr facut :)

    De Blogger Unknown, La 13 august 2013 la 21:32  

  • Cred ca de vreun an de zile tot zic ca voi face ardei umpluti (sau andrei cum le ziceam cand eram mica). Mor de pofta dar parca nu gasesc niciodata timpul potrivit, sau am timp si chef ca acum dar n-am ardei :( Poate gasesc maine la piata. Arata exceptional!

    De Anonymous Kadia, La 24 august 2013 la 18:09  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire