<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tort cu mascarpone (Mascarpone cream cake)

Cooking with my soul

13 dec. 2009

Tort cu mascarpone (Mascarpone cream cake)



Ingrediente pentru blat:                                              
  • 6 oua
  • 250 g zahar tos
  • 250 g faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 150 g unt nesarat, topit si racit
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 linguri de zahar topit pe foc in 2 linguri de apa, pentru sirop

    Ingrediente pentru crema :
    • 150 g ciocolata alba, facuta bucati
    • 150 g ciocolata neagra, facuta bucati
    • 3 galbenusuri
    • 150 g zahar 
    • 60 g brandy (coniac)
    • 3 linguri vin alb
    • 300 g branza mascarpone (sau 2 cutii)
    • 100 g alune sau migdale sau alune de padure pentru ornat 


    INSTRUCTIUNI:

    Blatul:
    1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici   hartia si nici forma.
    2. Incalzeste ouale (in coaja) in apa calda. Bate ouale cu zaharul cu mixerul pentru 15 minute (da, 15!) pana cand isi tripleaza volumul si spuma ramane ferma pe tel.
    3. Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Trece-le printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase. Adauga-le in oua si amesteca cu mixerul la nivel mediu- mic, pentru 30 secunde. Amesteca untul cu vanilia si adauga in amestec la fel cum ai adaugat faina. 
    4. Pune amestecul in forma si coace 30- 40 minute. Ca sa vezi daca blatul e copt baga o scobitoare in mijloc. Daca ea iese curata, inseamna ca e gata. Daca pe scobitoare ramane coca, mai lasa 5 minute si incearca din nou.
    5. Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 5 minute, dupa care scoate-l din forma si lasa-l sa se raceasca pe un gratar (metalic sau din lemn). 
    6.    Scobeste din mijlocul blatului, ca sa faci loc pentru crema. Ai grija sa lasi marginile inalte, ca sa nu curga crema. Unge cu sirop blatul






    Crema:
    1. Topeste ciocolata alba si neagra in castroane separate, la baia de abur
    2.   Bate galbenusurile impreuna cu zahar, brandy si vin la abur (deasupra unei craticioare in care fierbe apa) pana cand are consistenta unei smantani mai  groase.        Imparte in mod egal in cele doua castroane cu ciocolata.     
    3. In ciocolata inca calda imparte mascarpone in mod egal  (eu am pus mai mult in crema neagra!) si amesteca bine. Mascarpone trebuie sa se incorpereze uniform, sa nu mai fie cocoloase. Daca nu reusesti, pune castronul putin pe aburi si amesteca incet. Crema va deveni fina.  Lasa la racit, apoi la frigider pana se intareste putin (20 min).   
    4. Cu lingura pune globuri din fiecare crema alternativ, pe blat.  Cu ajutorul unei scobitori uneste-le si fa forme geometrice. Unge cu crema exteriorul blatului si orneaza cu alune prajite uscat (fara ulei) si sfaramate putin. Lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a-l servi.




    Etichete: , , , , , ,

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

    Pareri, sfaturi,comentarii?
    Please, don't be shy. Leave a comment.

    Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

    Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



    << Pagina de pornire